Téma: arcpakolás

Emberek a Szappan Királyságban! Szezon van! Tessék menni a piacra, zöldségeshez, a saját kertbe és szüretelni az aktuálisan hajtó, zöldülő, érő szépségápolási csodákat! A sárgabarackos búzakorpás arcpakolás igazán könnyen elkészíthető, természetes és nagyon jó az arcnak.

Még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem szeretné a barackot! Nemcsak befőttnek és lekvárnak finomak, hanem külső használatra is alkalmasak. Ezek olyan szuper gyümölcsök, amelyekből kitűnő arcpakolások születnek. Vétek lenne pont őket kihagyni! Nézzünk erre gy példát:

Mennyiség Hozzávalók
1 db érett őszibarack (vagy 2 szem sárgabarack)
2 csapott evőkanál búzakorpa
egyebek Kés, villa, kanál, üvegtál

Barackos arcpakolás elkészítése

Meghámozzuk az őszibarackot, a sárgabarack hámozása kicsit lassabban megy, de ha leforrázzuk, akkor egyszerűbben lejön a héj, viszont vigyázz, akkor már sérül a vitamintartalma.
Meghámozás után összetörjük villa segítségével, vagy turmix-szal a gyümölcsöket és hozzákeverjük a búzakorpát. Ha úgy látod, hogy még túlságosan híg és nem elég sűrű, akkor tegyél még hozzá búzakorpát.  Keverd össze és tedd fel az arcodra, ha még maradt belőle, akkor kend fel a nyakadra, dekoltázsodra. Dőlj le és hagy rajta a bőrödön legalább 10 percig. Mikor lejárt az idő dörzsöld le a bőrödről, majd mosd le langyos vízzel. Ugye mennyire felüdült ettől a bőröd?

További csodás pillanatokat!

Vegyszermentes szépségápolás tanfolyam

Szépségápolási tanfolyamunkat megtalálod itt, várunk sok szeretettel!

Tovább atanfolyam leírásához
Korábbi cikkek
szőlős arcpakolás - kozmetikum házilag