Téma: házi natúr szépségápolás, házi természetes szappan, szappankészítés, természetes szappan

Nagyon sok félreértés van a szappanok világában, sokan sok mindent gondolnak a szappanokról.
Vegyünk néhány példát. Azt hisszük, hogy van gyógyhatása a szappannak, azt gondoljuk, hogy tud hidratálni a szappan.

Biztos, hogy ez így van?

Ha ezekre szeretnél választ kapni, vagy tisztábban látni, akkor gyere el szappankészítő tanfolyamunkra a Bronz Extra Szappan Tanfolyamra, mert ott ezeket is tisztázzuk.

Nade, térjük vissza az eredeti témánkhoz a természetes szappanokhoz, mitől természetes egy szappan, egyáltalán van-e olyan, hogy természetes szappan?!
Természetesen velünk senkinek nem kell egyetérteni, mert mindenkinek lehetnek saját nézőpontjai a szappanokról, így elöljáróban szeretnénk tisztázni, hogy ez a mi nézőpontunk a természetes szappanok világáról.

Nekünk az a nézőpontunk, hogy aki nátrium-hidroxidot használ, azt mi már nem nevezzük a klasszikus igazi természetes szappannak, mert az NaOH-t is gyárban állítják el.

Mi az neveznénk klasszikus 100%-ban természetes szappannak, amihez még a lúgoldatot is házilag gyártjuk. Ha valaki házilag akarja a lúgot előállítani, az nem egy bonyolult eljárás, viszont annál nehezebb vele hideg technikás szappant készíteni úgy, hogy még a pH-ja is megfelelő értékű legyen. Tehát ez a házi NaOH-s szappan pipere szappan gyártás nem egyszerű. Így a tanfolyamunkon mi is bolti NaOH-t használnunk, mert szeretnék, ha pipere szappanok térnének haza veletek.

Amit mi már természetes szappannak nevezünk a Szappan Királyságban bolti NaOH-val, az egy olyan szappan, amiben egyáltalán nincs egyéb mesterséges összetevő. Mire gondolunk itt ezzel kapcsolatban: színezőanyag, illatanyag. Tehát, ha valaki illatolajat használ a szappanba, vagy parfümolajat, azt mi már nem nevezzük természetes szappannak.

Miért? Mert abban a szappanban már van olyan nem kötelező alkotóanyag, ami igazándiból akár úgy is mondhatnánk, hogy felesleges, így minek bele, ha már mesterséges.

Mi a Szappan Királyságban a természetes fakultatív hozzávalókat preferáljuk, nem véletlenül.

Mi ennek az indoka? Az az indoka, hogy a világ tele van mesterséges anyagokkal, és ez a Földünk jövőbeni életét nagyon negatívan befolyásolja.
Elvileg sokan azért akarnak saját szappant készíteni otthonra, hogy egyre kevesebb “kemikáliát” használjanak, így, ha valaki mesterséges szín, vagy illatanyagot tesz a saját szappanjába azzal tovább terheli a bolygónkat.
Nos, lehet, hogy nem értesz velünk egyet, természetesen nem is kell, de fontos tisztázni azt, hogy te miért akarsz saját szappant, ha fontos neked a Föld, akkor ne használj mesterséges szín és illatanyagot. KÖSZÖNJÜK!

Itt tudsz hozzánk jelentkezni: https://www.szappantanfolyam.hu/bronz-szappankeszito-tanfolyam/

Korábbi cikkek
vegán szappan recept