Téma: egészségmegőrzés

Tudtad, hogy a bőröd szépségét a táplálkozás is befolyásolhatja? Ha erről még nem hallottál, akkor a legújabb blogbejegyzésünket érdemes elolvasnod!

Tény, hogy nem szabad egyoldalúan táplálkozni!

Tény, hogy a sok-sok zsír, alkohol, cigaretta, fűszerek, fekete tea és kávé csökkenthetik bőröd szépségét.

Tény, hogy nem létezik olyan szuper-élelmiszer, tabletta, amitől egyszeriben szebb lesz a bőröd.

Viszont, tény, hogy a bőröd meghálálja a több és változatos zöldség és gyümölcsbevitelt, és a teljes kiőrlésű gabonákat. Mért? Mert sok-sok antioxidánst tartalmaznak, ezek megakadályozzák a szabad gyökök felhalmozódását, illetve rostokkal vannak ellátva, melyek megakadályozzák a székrekedést. Nagyon fontos, hogy sok-sok rost kerüljön az asztalra, mert nagyon sok bőr és emésztési probléma abból adódik, hogy nem fogyasztunk elég rostot és folyadékot – vizet.

Tény, hogy érdemes olyan olajos magvakat, csírákat, növényeket fogyasztani, amelyek tele vannak E-vitaminnal – vigyázat, módjával fogyasszuk őket, mert sok bennük a kalória. Nos ezek a diófélék, búzacsíra, növényi olajok és az avokádó.

Fontos, hogy a táplálkozás során sok paprikát, sárgarépát, spenótot fogyasszunk, mert a béta-karotin tartalmuk jót tesz a bőrnek. Illetve együnk zellert, fejes salátát, mert ők pedig a bőrünk napfényre való reagálását javítják és védik a bőrt a pikkelysömörtől.

Mit tehetünk még? Vegyünk magunkhoz E, C, B vitaminokat, vas és cink ásványi anyagokat, mert ezek is azért felelősek, hogy a bőrünk, hajunk és körmünk kicsattanjon az egészségtől.

DE az egyik legfontosabb a VÍZ!!!

Vitaminok, Ásványi anyagok, zöldség, gyümölcs, víz, rost, teljes kiőrlésű gabona

Tehát egy szó, mint száz redukáljuk le a káros anyag bevitelt és növeljük az értékes tápanyagokat reggel-délben és este is!

Korábbi cikkek
toxikus összetevők tisztálkodószerekben, sls, alslevendula olajos fürdő