Téma: szappankészítés

A szappankészítés komoly, felelősségteljes tevékenység

Sokan azt hiszik, hogy a szappankészítés játék.
Sokan azt hiszik, ha olvasnak pár okos gondolatot a szappankészítésről, akkor már nagyszerűen fognak tudni szappant készíteni balesetmentesen.
Sokan úgy vágnak bele a szappankészítésbe, hogy senki nincs ott nekik segítségül – aki már tud szappant készíteni – és jön a baleset.

A szappankészítés, a szappanok előállítása nem játék. Nagyon veszélyes tevékenység is lehet, ha nem tartod be a biztonsági előírásokat és hallomásból tudott információk alapján próbálsz szappant készíteni. Fontos tudnod, hogy sok buktatója lehet a szappankészítésnek, nem mindegy, hogy kitől, mit tanulsz ezzel kapcsolatban.

Igen, a szappankészítés veszélyes nem olyan, mint a sütés vagy a főzés.
Itt nem szemre, vagy érzésre tesszük bele az összetevőket, tehát fontos a mérleg, mert máskülönben veszélyes szappanok születhetnek, amelyek károsíthatják a bőrünket.
A szappankészítés nem a barátnőkkel eltölthető könnyed délutáni elfoglaltság, ami a buliról szól, hanem tudatos odafigyelést igénylő komoly tevékenység.

Mi a Szappan Királyságban azt tanítjuk, hogy, ha nem figyelsz oda, ha éppen aznap szórakozott vagy, ha kevés az időd, akkor nem kezdesz neki a szappankészítésnek. Mindig alkalmas idő kell hozzá és megfelelő nyugalom.
Ha éjjel látsz neki, vagy hajnalok hajnalán lehet, hogy már olyan fáradt vagy, vagy még olyan álmosan látod a világot, hogy kimarad valami, akkor pedig jön a bosszúság.

Sokan azt hiszik, hogy egy szappankészítő alap tanfolyam után már mindent tudnak a szappankészítésről, pedig ez nem így van. Sok-sok információ van, amit nem lehet csupán pár óra alatt megtanulni és egy alap szappankészítő tanfolyam után érdemes elvégezni egy haladó szappankészítő tanfolyamot is, mert bizonyos összetevőkből nem mindegy, hogy mennyit teszel bele, mikor, és hogyan! Ha ezzel nem vagy tisztában, akkor sajnos jön a saját károdon való tanulás lehetősége – amit viszont garantáltan megjegyzel egy életre. A haladó tanfolyam még bővebb tudása után pedig jön az újabb saját tapasztalás, az otthoni tevékenység, amikor a sok-sok tudásod alapján kezdesz neki a szappanoknak. Minél többet tudsz ugyanis, annál bátrabban látsz neki az egyéb összetevők használatához, nálunk legalábbis ez biztosan így van a Szappan Királyságban! FONTOS, minél több összetevőből áll egy szappan annál inkább több rontásveszélyt is rejthet magában, ha nem tudod a mögöttes információkat – ezt soha ne feledd!

Mi a Szappan Királyságban – www.szappantanfolyam.hu – mindig a balesetmentességre, a körültekintő tevékenységre és a rontásmentességre tanítjuk a minket választó résztvevőket. Számunkra fontos, hogy számodra mindig örömteli elfoglaltság legyen a szappankészítés, és olyan szappanok szülessenek a kezed munkája által, ami valóban bőrbarát, természetes és egészséghez segít.

Dönts mindig okosan és körültekintően. Ha nem vagy biztos a szappankészítő tudásodban inkább vegyél részt egy tanfolyamon, mert a szappankészítés nagyon örömteli tevékenység, ami sok-sok boldog pillanatot ad, ha mindent jól csinálsz!

Várunk Téged is sok szeretettel tanfolyamainkon! 🙂

Kapcsolódó cikkek
szappankészítés lépésről lépésreKecsketejes szappan