Téma: egészség, gyógynövények, köhögés ellen

Ahogy közeledik a szeptember, október hűvösödnek a nappalok, sokszor magunk sem tudjuk eldönteni, hogyan érdemes öltöztetni gyermekünket és mi is mibe induljunk el otthonról, hogy a délutáni napsütésben se legyünk túlöltözve, a reggeli hűvösben se legyünk alulöltözve. Mivel változékonyabb az időjárás, ez a vírusok szaporodását is elősegíti és terjed a betegség, jön a köhögés, megfázás. Kicsiknél és nagyoknál is a legtöbb panaszt a felsőlégúti fertőzések okozzák.
Ebben a blogbejegyzésben megosztunk veletek olyan egyszerű megoldást a gyógynövények személyében, amit bátran alkalmazhattok és segítségül hívhattok, ha szükségetek van rá. Lássuk azokat a gyógynövényeket, amiket ezekben a zordabb napokban használhatunk betegségünk esetén.

Köptető, köhögéscsillapító tea

Borostyán levél

Nagyon jó nyákoldó, köptető szer.

Kakukkfű

Természetes antibiotikum. Az egyik leghatékonyabb köhögéscsillapító, köptető szer, jól fertőtlenít, oldja a görcsöket. Illóolaját is bátran használjuk természetes változatban és a szobát, helységet, amiben tartózkodunk, aromalámpa segítségével töltsük meg kellemes illatával.

Köhögés csillapító tea

Kamilla virág

Gyulladáscsökkentő hatású gyógytea, baktérium ellenes hatása is nagyszerű. Enyhén görcsoldó, ami segíti a köhögést csillapítani.
Érdemes inhalálni kamillavirággal, az inhaláló vízbe tehetünk pár csepp természetes kakukkfű illóolajat, és borsmenta illóolajat is. Tisztítja a légutakat, az arcüregünkben rekedt váladék ürülését is segíti.

Borsosmenta

Köhögéscsillapításra, a görcsoldásra használjuk, mivel oldja a légutak görcsét, ezzel a köhögési ingert is csökkenti. Ez a gyógynövény is csodálatos gyulladáscsökkentő szer. Illóolaját is bátran használjuk, kellemesen tisztítja a levegőt és a légutaknak is segít.

Izzasztó, köptető, köhögéscsillapító teák

Hársfa virág és levél

Non-plus-ultra gyógynövény. Nyákoldó, köptető, nyugtató, köhögéscsillapító. Mi a Szappan Királyságban a hársfát szererjük a legjobban, nagyon zamatos a belőle főzött gyógytea. Mivel izzasztó hatása is van, ezért még influenza esetén is használható és nekünk az a tanácsunk, hogy az izzató tulajdonsága miatt érdemes ágyban, nyakig betakarózva, fekve fogyasztani, főleg influenza idején, mert az ágynyugalommal kísért gyógyulás még gyorsabb.

Bodzavirág

A bodzavirágot szinte mindenki szereti. Kevesen tudják viszont, hogy nagyon jó hatással van a szervezetre és egy remek gyógynövény. Benne is izzasztó növényt tisztelhetünk, csillapítja a köhögést, eltávolítja a kórokozókat, fokozza a szervezet immunerejét.

Korábbi cikkek
levendulás szappan