Téma: Uncategorized

Ma Magyarországon egyetlen egy szappankészítést oktató tanfolyam és iskola sem ad olyan dokumentumot, amivel hivatalosan vállalkozást lehet indítani Magyarországon szappankészítésre/szappankészítéshez. Egy tanfolyamon sem oktatnak vegyész technikusokat – ezt a szakmát középfokon oktatját több évig állami középfokú intézményben. Egyik szappankészítő tanfolyam sem ad OKJ-s végzettséget, sehol sem Magyarországon, mert nem adhatnak.

Ha te neked azt mondták, hogy azzal a papírral, amit adtak a szappankészítő iskolában, most már szappankészítő vagy (lehet, hogy vizsgáznod is kellett) és nyugodtan menj be az Önkormányzathoz és váltsd ki erre a vállalkozóit, mert ez a papír (oklevél) elég hozzá, akkor FÉLRETÁJÉKOZTATTAK, de rendesen – érdemes náluk reklamálni!

FIGYELEM! Ezek a dokumentumok, amiket ezeken a szappankészítő tanfolyamokon, szappankészítő iskolákban kapsz vállalkozás indításra nem adnak jogosítványt. Vagy vegyész, vagy gyógyszerész, vagy vegyésztechnikusnak kell a vállalkozásban alkalmazottként lennie, aki maga a felelős személy, aki szavatolja a gyártást és a megszülető termék minőségét.

Ha akkreditált a a szappankészítést oktató iskola, vagy tanfolyam, akkor sem elég a dokumentuma vállalkozás indításhoz, mert ahhoz is minimum vegyipari technikusi végzettség kell, vagy egy azzal rendelkező személy alkalmazásban.

Az általunk adott  emléklap egy emlék, nem ad semmilyen  jogosultságot arra, hogy szappankészítő vállalkozást indíts vele, mint ahogy a többiek szappankészítő tanfolyamon adott oklevél is „csak” egy emléklap. Arra jó, hogy kaptál egy elismervényt arról, hogy ott jártál. Arra viszont nem jó, hogy bemenj vele az Önkormányzathoz. Ezzel a dokumentummal téged el fognak utasítani. 🙁

Évek óta tartunk szappankészítő tanfolyamokat, és minden esetben a fent említett dolgokkal kapcsolatosban IS korrekt felvilágosítást adunk, akár telefonon, akár e-mailben, ha megkérdeznek minket erről. Őszintének lenni sokkal kifizetődőbb, és nagyon hálásak szoktak lenni azok az emberek, akiket sajnos más helyeken ezzel kapcsolatban félrevezetnek. Nem tisztünk ezen információknak utánajárni, hogy más iskolák/tanfolyamok mit mondanak a tanfolyami résztvevőieknek egy a lényeg, hogy számunkra a korrektség fontos, így ezzel kapcsolatban is csak az igazságot tudjuk mondani!

Gyere hozzánk tanulni, itt tudsz jelentkezni:

http://www.szappantanfolyam.hu/bronz-szappankeszito-tanfolyam/

Korábbi cikkek