Téma: halloween szappan recept, normál bőrre szappan recept

Pár éve beindult Magyarországon is a Halloween láz. Amikor mi még gyerekek voltunk, akkor még hírből sem ismertük ezt a beöltözős, cukorgyűjtős szokást. Viszont, a legtöbb gyereket mozgatja, mert a gyerekek imádnak beöltözni, bele tudnak bújni másfajta jelmezekbe, mint jelmezbálon. Ha akarjuk, ha nem, jelenleg most ez van, az üzletekben is ránk köszönt, lehet, hogy nem tetszik valakinek, de nem baj, a gyerekek örülnek neki és ez a fontos. Tehát, ha létezik ez az újfajta szokás, mi lenne, ha csinálnánk halloween-es szappant is? Egy kicsit kicsúsztunk abból, hogy időben megérjen, de még érdemes ezen a héten belefogni és körülbelül 4-6 hét múlva már használható is. Jövőre érdemes ezzel is kalkulálni, hogy pont Halloweenre megérjen.

Ez a szappan kézmosásra is használható, inkább normál bőrre, enyhén zsíros bőrre való szappan, de garantáltan tetszeni fog a családnak (érzékeny bőrre nem ajánljuk). Ha denevéres formájú szilikonba öntöd még a szuperebb alkotóeleme lesz a fürdőszobának.

FONTOS! A fekete szénpont nem kell beleturmixolni az egész masszába, elég, ha egy kicsi masszát kiszedsz, azzal összekevered a szénport és azt csak egy spatulával hozzáhúzod, óvatosan hozzákevered, de nem kell nagyon belekeverni. Ha így teszel, akkor olyan sárgás-feketés márványos, pacás, csíkos, szappan színt fog létrejönni.

Ha szeretnél önállóan, de biztos keretek között szappant készíteni és segítséget kapni, akkor gyere el Bronz Extra Szappan Kurzusunkra. Várunk szeretettel! 🙂

Itt tudsz jelentkezni: https://www.szappantanfolyam.hu/bronz-szappankeszito-tanfolyam/

 

Halloween szappan recept
Sütőtöklé 137 g
NaOH 50 g
kókuszzsír 90 g
olíva olaj 200 g
kakóvaj 50 g
hidegen sajtolt repce olaj 20 g
sütőtökpüré 1 kisebb evőkanál
szénpor fél mokkáskanál
Kapcsolódó cikkek
vegán szappan recept