Téma: arcmosó szappan recept, egészségmegőrzés, érett bőrre szappan recept, illóolaj, kókusztej, normál bőrre szappan recept, sárgadinnyés szappan recept, szappan recept

Sárgadinnyés szappan az egészségünk őrzője. Sok embernek a nyár a kedvenc évszaka. Nem csoda, hiszen ilyenkor olyan sok fajta zöldség és gyömölcs áll rendelkezésünkre, hogy csak győzzünk válogatni. Július-augusztus a sárgadinnye szezonja, így természetes, hogy ezt az alapanyagot sem hagyhatjuk ki a szappankészítés sorából. Bátran használjuk a nyers sárgadinnyét, csak pépessé kell turmixolni, ezt ne feledd. Ezt a sárgadinnyés szappan receptet gazdagítottuk a dinnyeolajjal, ami igaz, hogy a görögdinnyéből származik, de nagyon jófajta olaj. A sárgadinnyés szappan receptet arcmosásra is elkészíthetjük érett vagy, normál bőrre ajánljuk. Kipróbálhatják a zsíros bőrűek is testük fürdetésére és az arcukra az igazi zsíros bőrre szánt szappant használják, akkor nekik sem lesz csalódás. Ez a sárgadinnyés recept egy nagyon különleges szappan a kókusztej miatt is, árfekvésben egy kicsit prémium kategória felé megy. Viszont vigyázz a boltban kapható kókusztej nem jó hozzá – ha van benne cukor, vagy egyéb adalék az nem megfelelő. Ha nem akarsz kókusztejet használni, akkor bátran vedd elő a jó öreg vizet, az is teljesen jó hozzá.

ILLATOSÍTÁS: ha szeretnéd illatosítani, akkor 5 ml rózsafa illóolajat tegyél hozzá.

Sok sikert és élvezzétek a nyarat, egyetek sok gyümölcsöt, hogy a vitaminháztartásotokat feltöltsétek és használjatok minden nap házi szappant, hogy bőrötök sokáig szép és egészséges maradjon.

Ha nem tudod, hogyan láss neki a szappankészítésnek, akkor gyere a kezdő Bronz Extra Szappan tanfolyamunkra és ott megtanulhatod tőlünk, azoktól, akik garanciát is vállalnak a tudásukért. Egyedüli olyan kezdő tanfolyammal rendelkezünk, ahol már szappan receptet is képes leszel írni.

Ha már tudsz szappant készíteni, de bővíteni szeretnéd a tudásodat, vagy kérdésed van, akkor gyere el a haladó Ezüst Extra Szappan tanfolyamunkra, ahol olyan hasznos tudásra tehetsz még szert, amit máshol nem osztanak meg veled.

 

 

Sárgadinnyés szappan recept
Kókusztej 165 g
NaOH 64 g
kakaóvaj 50 g
sheavaj 50 g
kókuszzsír 75 g
pálmazsír 75 g
olíva olaj 160 g
dinnyemagolaj 50 g
sárgadinnye 4 közepes kocka
Kapcsolódó cikkek