Téma: egészségmegőrzés, karácsonyi szappan, normál bőrre szappan recept, száraz bőrre szappan

Szeretnél egy új, karácsonyi szappan receptet kipróbálni, mert vágysz valami különlegesre? Ezt a receptet normál és enyhén száraz bőrre ajánljuk. Viszont, aki ekcémában vagy pikkelysömörben szenved, annak nem feltétlenül ez lesz a kedvence. Figyelem, ennek a szappannak kevés habja van, de ez nem befolyásolja a különleges hatását.

Miért próbáld ki ezt a receptet? Mert a sheavaj és az avokádóolaj gyengéd ápolása különleges fürdőélményt ad, a zabtej kellemes állaga még tartalmasabbá teszi a szappant, a kókuszreszelékkel enyhe peelingelő hatást érhetünk el és a szegfűszeg illóolaj igazi karácsonyi hangulatot áraszt. A kakaóport a színezés miatt tesszük bele a massza egyik felébe, így fehér-barnás technikás szappant kapunk, ha két színű szappant készítünk.

Ha kell egy új szappant recept, vagy szeretnéd az általunk kreált receptet kipróbálni, akkor készítsd el Te is. Nagyon boldog adventi készülődést kívánunk és csodálatos Karácsonyt!

Még nem készítettél soha szappant, de szeretnéd megtanulni? Gyere hozzánk tanfolyamra, és egy életre szóló egészségmegtartó hobbiban lesz részed! Várunk Téged is szeretettel!

Karácsonyi zabtejes szappan
Zabtej 330 g
NaOH 126 g
Olívaolaj 670 g
Kókuszolaj 50 g
Sheavaj 130 g
Ricinus 50 g
Avokádóvaj 100 g
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál kakaópor
8 ml szegfűszeg illóolaj
Kapcsolódó cikkek