Téma: szappankészítő mester, szappankészítő oklevél

Szappankészítő oklevél, szappankészítő szakma, szappankészítés hivatalosan, szappankészítés legálisan, szappankészítő mester, szappankészítő mesterség.

Nagyon sokan jönnek hozzánk, akik szappankészítésből, szappanok előállításából, forgalmazásából szeretnének megélni. Sokan nem tudják, hogy merre menjenek, egyáltalán mi kell ahhoz, hogy szappant forgalmazzak, milyen eljárásoknak, feltételeknek kell megfelelni, hogy szappant gyártsanak. Mi őket mindig őszintén felvilágosítjuk a szappangyártás és forgalmazás rejtelmeiről, ami nagy meglepetést szokott okozni, mert sajnos más szappankészítő tanfolyamon egészen mást hallanak, aztán a végén kiderül, miután kifizették a pénzt, hogy a fele sem volt igaz. Így joggal gondolhatják, hogy becsapták őket, drágán megfizettek érte. Ezért szeretnénk Nektek egy kis ízelítőt adni abból, hogy nagyjából mire kell számítani, ha szappankészítésből szeretnétek megélni, szappant szeretnétek gyártani és forgalmazni.

Ha szappant szeretnél árusítani, hivatalos szappanokat (ezek már bevizsgált szappanok, engedélyezettek), amely minden engedéllyel rendelkezik, akkor ahhoz neked semmire nincs szükséged – természetesen vállalkozásra igen, de másra nem. A szappan szavatolja, hogy hivatalos, engedélyezett – ehhez engedélyeztetési eljáráson kell végigmennie a szappannak – tehát azt te már bátran árulhatod, nem kell hozzá vegyész diploma, sem szappankészítői tudás. Tehát a hivatalos szappan nem csak annyi, hogy elkészítjük egy alap tanfolyam után a bőrbarátnak gondolt szappanunkat és már lehet hivatalosan árulni.
Más a történet akkor, ha te magad szeretnéd a szappanokat előállítani és nincs hozzá megfelelő végzettséged. Mit jelent a megfelelő végzettség! Nos a Szappan Királyság elárulja. Nem olyan végzettség, amit akár 120-300 órás akkreditált szappankészítő tanfolyamon megszerezhetsz, de nem is olyan, amit 6 alkalommal 4-5 órában. Nos ehhez sokkal komolyabb végzettségre van szükség, amit csak és kizárólag több éves tanulás előz meg ezen a területen hivatalos vegyész iskolában. Tudom, most sokan értetlenkedve néznek, mert máshol egészen mást ígérnek és azt gondoltátok, hogy elég hozzá egy pár órás tanfolyam és uccu neki, gyártjátok a szappanokat és már áruljátok őket egy csinos webshopban. Sajnos nem! Ugyanis szakmához kötött. Tehát, ha neked a vállalkozásodban nincs egy bejelentett vegyész szakember ennek a tevékenységnek a felügyeletére, akkor komoly bírságra lehet számítani.
Ha Neked egy neten talált szappankészítő tanfolyam ígér bármi olyan szép, hangzatos lehetőséget és szakmát a tanfolyamok elvégzése után, hogy Szappankészítő Oklevél, Szappankészítő Mester Levél, esetleg azt is ígéri, hogy Szappankészítő Mester, Szappankészítő szakember leszel, akkor lehet, hogy Te valójában nem azt fogod kapni, amit szeretnél, mert Te szakmáért mentél, és ilyen szakma, ilyen oklevél a hivatalos világban nem létezik. Tehát nem kapsz szakmát a kezedbe.
Ma Magyarországon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara listája ugyanis semmiféle Szappankészítő Mester címet nem tartalmaz, tehát ilyen nem létezik. Ha mégis van Szappankészítő Mester címed, az elvi dolgot takar, azt jelezheti számodra és mások számára is – főleg ha nincsenek tisztában a szabályozással – hogy valóban több órát belefektettél és még annál is több pénzt. Mi a Szappan Királyságban meg csak remélni tudjuk, hogy valóban kaptál tudást is mindezért cserébe.
Akkor mégis mire jó egy szappankészítő tanfolyam? Azt nem tudjuk, hogy máshol mire jó a szappankészítő tanfolyam, mert hozzánk sajnos vagy szerencsére sokan jönnek olcsó és drága tanfolyamokról is, ahol tévesen tanulták meg, sajátították el a szappankészítés rejtelmeit. Sőt mostanában olyannal is találkozunk, akik balesetveszélyes módszerrel készítik a szappanokat és közben abban a hitben vannak, hogy biztos tudást kaptak és minden a legnagyobb rendben van. Nem, nincs a legnagyobb rendben, mert rossz azt látni, hogy ma Magyarországon mit oktatnak és az valójában milyen veszélyes. Ez a helyzet nem jó, sőt mi több, nagyon elszomorító.
Mi a Szappan Királyságban nagyon sokat teszünk azért, azokkal is akik rögtön minket választanak és azokért is, akik egy másik tanfolyamról jönnek át hozzánk, hogy biztos tudást szerezzenek. Mi garantáltan a maximális tudásunkat adjuk ígéretünknek megfelelően és a legbiztonságosabb eljárást tanítjuk.

Tehát mégis mire jó a Szappan Királyság szappankészítő tanfolyama, miért érdemes tőlünk tanulni?

Mert nálunk garantált tudásra tehetsz szert, olyan tudásra, amivel valódi bőrbarát, bőrproblémákra, bőrtípusra tipizált szappanokat fogsz tudni előállítani, nemcsak az általunk adott receptekből valódi biztonságos, rontásmentes eljárással, hanem a tanfolyamunkon tanult receptkészítői ismeretek alapján is. Olyan rálátást a szappankészítésre, a szappanok tervezésére, ami gondos szappankészítői tudást fog neked adni. Olyan tudásra, amivel gyakorlatilag a saját vegyész alkalmazottadat tudod ellenőrizni és együtt tudjátok a vállalkozásod szappan receptjeit megalkotni. Olyan tudásra, ami garantálja, hogy kiszűrd a bőrbarát szappanokat a boltok polcain, a vásári asztalokon.

Mennyit ér a tudásod?

Mennyit ér meg neked a tudásod? Tudtad, hogy, ha minél olcsóbb a szappankészítő tanfolyam, akkor ennek arányában kapod a tudást is?
De itt még ne menjünk tovább, mert ez sajnos a drágább tanfolyamokra is érvényes lehet. Tudom, hogy ez nagyon rosszul hangzik, de ez az igazság. És mi mindig igazat mondunk a Szappan Királyságban. Honnan vettük az információinkat? Hidd el, nem magunktól, hanem azoktól, akik jártak máshol is, aztán végül mellettünk tették le a voksukat és utána is boldogok voltak.

Nos, akkor számoljunk.

Ha valaki rákattint a netre, több szappankészítő tanfolyamot dob ki azon nyomban a Google, aki, mindenki jóbarátja.
Már az első helyről integet egy kupon, de mi nem vagyunk restek keresünk, kutatunk kuponos oldalakon szappankészítő tanfolyam után. Mindenhol nyakra-főre adják a szappankészítő tanfolyamokat. Ilyen tudás, olyan tudás, nagyon szépen hangzatosan megfogalmazott sorokkal csábítják el a gyanútlan vásárlót.
Tudtad, hogy a kuponos oldalon hirdetett árak nagyjából a felét le kell adni a kuponos oldalnak? Tehát ha látsz egy tanfolyamot, mondjuk 7000 Ft-os áron, tehát annyiért te azt megveszed, akkor nagyjából 3500 Ft megy a kuponos oldalnak, 3500 Ft megy annak, aki a tanfolyamot tartja. Nos akkor lehet elkezdeni számolni. Mit adhatnak ennyi pénzért? Mi fér bele annak, aki a tanfolyamot tartja? Ezen érdemes elgondolkodni!
Másik. Mindig, amikor szappankészítő tanfolyamot választasz, legyen az kuponos oldal, vagy valamilyen nagyon kedvezményes gyűjtő weblap, vagy drágább tanfolyam, akkor nézd meg, hogy mit ajánlottak, mi volt a hirdetés szövege a tanfolyam leírása. Majd menj el a tanfolyamra, ha azt választottad és a tanfolyam után ismét olvasd el, hogy mit ajánlottak!!! Nos, kevés az esély, hogy összhangban lesz a kettő.

Gondold át, miért akarsz szappankészítő tanfolyamra menni?

Azért, hogy kapj 1 db receptet, nem is csinálsz szappant, hallasz ezt-azt aztán viszontlátásra!
Azért, hogy használt olajból készíts szappant?
Azért, hogy mesterséges illóolajakat tegyél bele a szappanba!
Azért, mert kecsketejeset írnak, aztán végül kecsketejport használtak? Nem ugyanaz a kettő, hidd el!
Azért, hogy elmondhasd, voltál szappankészítő tanfolyamon és tudok szappant készíteni – biztos, hogy tudsz?
Azért, hogy ne hívják fel a veszélyekre a figyelmedet és még rosszul is tanítsák a legfontosabb lépéseket?
Azért, hogy félreinformáljanak és te ez alapján vásárolj be szappankészítéséhez alapanyagokat, eszközöket?
Azért, hogy flegmán, lekezelő módon bánjanak veled?
Azért, hogy, ha kérdezel, ne kapj választ, sőt még te vagy lehordva, mert mertél kérdezni?
Azért, hogy mindent ott helyben rád tukmáljanak a tanfolyamon után, persze, te a tanfolyam hevében bedőlsz és már vásárolsz is, aztán csak pislogsz, hogy valójában mennyit költöttél?
Azért, hogy ne csinálj önállóan lépésről-lépésre szappant?
Azért, hogy ne lásd a többieket hogyan csinálják csoportban a szappant, aztán otthon jönnek a kérdések, de már senki nem válaszol?
Azért, hogy a macerás szappankészítést tanuld meg?
Azért, hogy tömegben csinálj valamit, amire azt mondták, hogy szappan, ami később olyan büdös, hogy nem tudod használni?

Tanulóink által megosztott tapasztalatok más szappankészítő tanfolyamokkal kapcsolatban! Tetszik ez neked? Nekik nem tetszett! Ezt már ideje volt veletek megosztani, főleg azért, mert ezt a tanulóink kérték, akik szeretnék, hogy Ti ne járjatok így!

Kapcsolódó cikkek