Téma: arclemosó, arctisztítás természetesen, arctisztító, házi natúr szépségápolás, szépség tippek

Itt van a nyári rekkenő hőség! Néha leszakad az ég, ilyenkor ki-ki rohangál jobbra és balra, de úgy tűnik, hogy idén is jól befűtöttek, így a bőrünket feltétlenül ápolni és tisztítani kell.

A Szappan Királyság célul tűzte ki, hogy nem csak szappanokkal, hanem egyéb bőrt szépítő praktikákkal fogja örvendeztetni blogjának olvasóit!

Hogyan tisztítsuk arcunkat nyári melegben szépségápolási praktika I.

Sokan használunk a rohanó hétköznapok után arclemosókat, arctisztítókat, de nem mindegy, hogy vegyiparilag előállított arclemosót kenünk a bőrünkre egy fáradt nap után, vagy olyat, aminek használata valóban egészséges és melyet meghálál bőrünk tiszta ragyogásával. Házilag könnyen és egyszerűen elkészíthetjük saját arctisztító megoldásainkat.
Az arclemosó, arctisztító használatát minden napra ajánljuk , mert a szennyeződéssel terhelt levegő sajnos meglátszik bőrünkön. Amennyiben nem természetes arctisztítást választasz, akkor tovább terheled bőrödet, ezzel nem árt tisztába lenni. Néha a legegyszerűbb praktikák hozzák a legnagyobb eredményt, azaz néha a kevesebb több!

Hogyan lehet az arcunkat tisztítani? Valaki tiszta vizet használ, valaki az arcát megmossa házi szappannal, valaki viszont extrább dolgokra vágyik. Nekik ajánljuk a következőket.

Előkészület

Mielőtt nekilátnál, moss kezet meleg vízzel és házi szappannal, és jó alaposan arcot először meleg, majd langyos, végül hideg vízzel, így beindítjuk bőrünkben a még intenzívebb vérkeringést! Törölközz meg! (Már ez is felérhet egy tisztítással, száraz és normál bőrűek számára!)

 

Egy pillanat arclemosó – Rózsavizes arclemosó – Igazi kevés idővel rendelkezők számára

Hozzávaló:
2 evőkanál rózsavíz
Eszköz:vattakorong

Tedd vattára a rózsavizet és alaposan töröld át vele az arcbőrödet, nyakadat. Királynőnek fogod érezni magad!

Rózsavíz tulajdonsága: hámosít, hidratál, feszesít, tonizál, ránctalanít. Ez remekül hangzik, ugye?

 

Több idővel rendelkezők számára

Mivel lassan vége az eperszezonnak, de még lehet kapni, ha igyekszel, viszont most kezdődik a mála, így ezeket fogjuk használni.

Epres-joghurtos-citromos arclemosó, arcpakolás csoda – kettő az egyben

Hozzávaló:
2 nagyobb szemű eper
2 evőkanál natúr joghurt
3 csepp friss citromlé

A három összetevőt mixszeld össze, majd kend fel  a pépet az arcbőrödre, nyakadra óvatos masszírozó mozdulatokkal. Nagyjából 5 percig hagyd rajta a bőrödön, végül mosd le hideg vízzel! Gyönyörűen letisztítja a felesleges zsírt és a szennyeződéseket a bőrödről. Nemcsak tisztít, hanem ránctalanít, és bőrt is feszesít az eper jótékony tulajdonsága miatt.

Vegánok használhatnak állati eredetű joghurt helyett szója joghurtot, ebben az esetben vegán epres-joghurtos-citromos arclemosó, arcpakolás csodát fognak kapni.

Málnás-joghurtos-mézes arclemosó álom – arclemosó és arcpakolás- kettő az egyben

Hozzávaló:
5 szem málna
2 evőkanál natúr joghurt
1 kávéskanál méz

A három összetevőt összemixelem, majd felkenem az arcbőrömre, nyakamra a pépet, enyhén belemasszírozom – vigyázz a málna nagyobb magokat tartalmaz, mint az eper. Nagyjából 5 perc után lemosom a bőrömről langyos vagy hideg vízzel. A méz kiszedi a pólusokból a piszkot is és a málna feltölti vitalitással bőrödet!

Vegánok használhatnak állati eredetű joghurt helyett szója joghurtot, ebben az esetben vegán málnás-joghurtos-mézes arclemosó, arcpakolás álmot fognak kapni.

Sok sikert és szépülést kívánunk! Szappan Királyság az egészséges bőr királysága!

Kapcsolódó cikkek
szőlős arcpakolás - kozmetikum házilag