Téma: bodza, gyógynövények, szappan recept

Bodza szappan recept, itt a nyár, itt a bodza! A bodza sokunk kedvence. Valaki limonádét készít belőle, valaki szörppel örvendezteti meg a családját, és valaki kisüti és megeszi – igen, ez is lehetséges. Mi a szappanunk egyik alapanyagaként hívjuk segítségül és így bővítjük a szappan recept sokaságunkat. A bodzalé elkészítése nagyon egyszerű, de figyelem, nem cukros! Szedj pár marék virágot és öntsd fel a szappankészítésnél használatos vízzel – lepje el – hagyd állni minimum 3 órát, majd szűrd le és az lesz az alapleved. A bodza szappan recept végén szereplő bodza virágot a botmixerezésnél adjuk hozzá és jól beleturmixoljuk.
Vegyétek, vigyétek, készítsétek sok szeretettel és gyűjtsétek akár télire is a bodzát. Szárítsátok ki és akkor télen is használhatjátok ezt a csodás növényt a szappankészítés során. Sok sikert kívánunk! Az itt található bodza szappan recept enyhén száraz, normál bőrre ajánlott. Érlelési idő: min. 2 hónap.

Ha nem tudod, hogyan láss neki a szappankészítésnek, akkor gyere a kezdő Bronz Extra Szappan tanfolyamunkra és ott megtanulhatod tőlünk, azoktól, akik garanciát is vállalnak a tudásukért.

Ha már tudsz szappant készíteni, de bővíteni szeretnéd a tudásodat, vagy kérdésed van, akkor gyere el a haladó Ezüst Extra Szappan tanfolyamunkra, ahol olyan hasznos tudásra tehetsz még szert, amit máshol nem osztanak meg veled.

 

 

Bodza szappan recept
Bodzaviráglé 360 g
NaOH 134 g
kakaóvaj 100 g
mandulaolaj 50 g
kókuszolaj 150 g
olíva olaj 700 g
bodzavirág 3 nagy virágfej
Kapcsolódó cikkek