Miért jó az avokádós szappan?

Az avokádó nemcsak az étkezésünk során szolgál számos hasznos előnnyel, hanem akkor is, amikor szappanba tesszük püré és olaj, vaj változatában. Tele van A, D, E vitaminokkal, Omega 3 zsírsavakat is tartalmaz és ásványi anyag szempontból is hatásos a kálium tartalma miatt az avokádós szappan.

Milyen hatással van bőrünkre az avokádó olaj? Mivel az avokádó olaj tele van antioxidánsokkal így lassítja a bőr öregedését, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkezik, így az irritált és a gyulladt bőr hatásos gyógyítója. A benne található vitaminoknak köszönhetően ösztönzi a sejtek regenerálódását és nem utolsó sorban hidratálja, puhítja a bőrt.

Karácsonyra mindig érdemes prémium minőségű szappant készíteni, tehát ez az avokádós szappan egy remek választás lehet. Higgyétek el, még így sokkal olcsóbban jöttök ki, mintha megvennétek a vásárban a színes, illatos szappanokat, ami sajnos sok esetben lutri. Ha Te készíted a szappanokat, akkor a siker garantált és így az ünnepet is Te magad fogod boldoggá varázsolni!

Sok sikert a Karácsonyi Avokádós Szappanhoz! 🙂

összetevők mennyiség
Víz 123g
NaOH 44g
avokádó vaj 33g
pálmavaj 83g
kókuszolaj 73g
avokádó olaj 50g
ricinus olaj 10
oliva olaj 83g
avokádó püré 1 evőkanál
spirulina por 1 kávéskanál
szantál illóolaj 15 csepp

Kezdő szappankészítő tanfolyam

Bronz szappankészítő tanfolyam kezdőkenk EXTRA

Szappakészítés lépésről-lépésre!

Kapcsolódó cikkek