Téma: szappan recept

Miért jó az avokádós szappan?

Az avokádó nemcsak az étkezésünk során szolgál számos hasznos előnnyel, hanem akkor is, amikor szappanba tesszük püré és olaj, vaj változatában. Tele van A, D, E vitaminokkal, Omega 3 zsírsavakat is tartalmaz és ásványi anyag szempontból is hatásos a kálium tartalma miatt az avokádós szappan.

Milyen hatással van bőrünkre az avokádó olaj? Mivel az avokádó olaj tele van antioxidánsokkal így lassítja a bőr öregedését, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkezik, így az irritált és a gyulladt bőr hatásos gyógyítója. A benne található vitaminoknak köszönhetően ösztönzi a sejtek regenerálódását és nem utolsó sorban hidratálja, puhítja a bőrt.

Karácsonyra mindig érdemes prémium minőségű szappant készíteni, tehát ez az avokádós szappan egy remek választás lehet. Higgyétek el, még így sokkal olcsóbban jöttök ki, mintha megvennétek a vásárban a színes, illatos szappanokat, ami sajnos sok esetben lutri. Ha Te készíted a szappanokat, akkor a siker garantált és így az ünnepet is Te magad fogod boldoggá varázsolni!

Sok sikert a Karácsonyi Avokádós Szappanhoz! 🙂

összetevők mennyiség
Víz 123g
NaOH 44g
avokádó vaj 33g
pálmavaj 83g
kókuszolaj 73g
avokádó olaj 50g
ricinus olaj 10
oliva olaj 83g
avokádó püré 1 evőkanál
spirulina por 1 kávéskanál
szantál illóolaj 15 csepp

Kezdő szappankészítő tanfolyam

Bronz szappankészítő tanfolyam kezdőkenk EXTRA

Szappakészítés lépésről-lépésre!

Kapcsolódó cikkek
levendulás szappan