Téma: szappanfőzés, szappankészítés, Uncategorized

Egyre több embert érdekel a szappanfőzés. Sok a tévképzet a szappanfőzéssel kapcsolatban, sokan azt hiszik, hogy a szappankészítés hosszú órák tevékenysége, de nem az. Nagyon gyors, sőt mondhatnám pár embernek kissé túl gyors is, mert ők szeretik a hosszabb tevékenységeket. Tehát, mi az a technika, amivel gyorsan lehet szappant készíteni? A hideg technikás eljárás.

Ha azt a szót hallja valaki, hogy hideg, akkor egyértelműen arra gondol, hogy nem kell semmit sem melegíteni, azaz semmilyen melegíteni tudó konyhai gépre nincs szükség, tehát az pl. az erdő közepén áram és gáz nélkül is lehet szappant készíteni. Tehát itt van egy tévképzet, mert hőre azért szükségünk van, tehát ha még tűzkövünk sincs, és az erdő sem, erdő, mert nincs mit meggyújtani akár gyufával, akkor lehet, hogy vissza kell mennünk a civilizációba. De nem magának a szappan masszának van hőre szüksége, hanem a szappanfőzéshez használt zsíroknak és olajoknak. Ugyanis, ezen alapanyagokat körülbelül 40 fokra fel kell melegíteni, de nem mindig. Tehát itt van a  másik tévképzet, hogy mindig ennyinek kel-el lenni, vagy sem. Vannak olyan receptek, ahol szigorúan tilos ilyen alacsony hőfokra melegíteni, valaminél pedig elég az ennél alacsonyabb hőfok is. Ezt sok helyen nem tanítják és nem is írják le, így erről sok szappankészítő, vagy szappankészítés után érdeklődő nem is tud és jönnek a döbbenetes csodálkozások, hogy az a bizonyos szappan, miért nem sikerült?!

Ha te is bizonytalan vagy a szappanfőzéshez szükséges hőfokokkal kapcsolatosan, akkor érdemes eljönni hozzánk tanfolyamra, hogy garantáltan biztos legyél.

Jelentkezz most és lépj a biztos, és magabiztos szappanfőzők táborába velünk! A szappanfőzés nagyon könnyű, csak egy a titok, hogy biztos forrásból kell hozzájutni a tudáshoz.

Szappankészítő tanfolyam kezdőknek – bronz EXTRA

Kapcsolódó cikkek